top of page

LESAANBOD VAN IMPRESSIVE DANCE STUDIO’S

Bij Impressive Dance Studio's bieden wij lessen in verschillende stijlen aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook voor tieners/ jongvolwassenen t/m 20 jaar hebben wij een ruim aanbod.

Scroll naar beneden voor ons lesaanbod.

STREETDANCE

De dansstijl streetdance is een verzameling van verschillende stijlen uit de urban dance scene zoals house, hip hop en funk. De stijl streetdance zie je vaak voorbij komen in videoclips en is een populaire dansstijl bij kinderen en tieners.

Wij bieden streetdance lessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor tieners vanaf 12 jaar bieden wij hip hop lessen aan.

HIP HOP

Sinds de komst van hip hop is dit niet weg te denken uit de danswereld. Deze stijl wordt massaal omarmt door de jonge generatie dansers.


Wij bieden 2 verschillende soorten hip hop lessen aan. Vanaf 12 jaar kun je hip hop lessen bij ons volgen. Tijdens deze lessen wordt er voornamelijk gedanst op hip hop muziek. We dansen zowel op de beats als op de lyrics.

Vanaf 15 jaar kun je bij ons ook de hip hop female les volgen. Deze stijl zie je net als streetdance veel voorbij komen in videoclips en op TV. Tijdens de lessen combineren we hip hop met een vrouwelijke touch.

dansles Amersfoort

MODERN-JAZZ

Modern-jazz is een mengelmoes van verschillende stijlen als moderne dans, klassiek ballet en jazzdance.

Door deze verschillende invloeden is de les heel afwisselend en leer je veel verschillende technieken. We werken aan ademhaling, ontspanning en floorwork, maar ook aan coördinatie, sprongen en draaien. Nadat we deze technieken geoefend hebben kun je deze toepassen in de choreografieën die we tijdens de lessen dansen.

Modern-jazz is een rustigere en vloeiendere stijl dan de urban stijlen. Er wordt veel gewerkt met de tekst van de muziek. Hierdoor kan je goed je gevoel er in leggen. Modern-jazz is dan ook een hele persoonlijke dansstijl waarin je je eigen persoonlijkheid kan laten zien.

Wij bieden modern-jazz lessen aan vanaf 7 jaar.

MODERN-JAZZ/SHOWDANCE

Tijdens onze modern-jazz/ showdance les combineren wij modern-jazz met showdance.

Modern-jazz is een mengelmoes van verschillende stijlen als moderne dans, klassiek ballet en jazzdance.

 

Showdance lijkt qua techniek heel erg op modern-jazz maar wordt gedanst op meer funky muziek. Showdance is een combinatie van streetdance en modern-jazz. Showdance zie je vaak in films en musicals voorbij komen.

Deze les is de perfecte combinatie tussen techniek, vloeiende modern-jazz- en funky showdance choreografieën.

Wij bieden deze les aan vanaf 7 jaar.

kidsdance
Impressive academy.JPG

WEDSTRIJDTEAMS

Binnen Impressive Dance Studio’s bieden wij lopende seizoen 2023-2024 ruimte aan 4 wedstrijdteams in de stijlen hip hop/ streetdance en modern-jazz/ showdance. Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent om onze teams te versterken!

 

Alle teams trainen onder leiding van Sophie Visser 2 keer per week keihard aan nieuwe choreo’s en technieken. In een wedstrijdteam dansen is een echte teamsport. Samen met jouw team en coach werk je naar de wedstrijden toe en doe je mee aan verschillende wedstrijden binnen Nederland, zoals UDO, DanceStars, Check It Art en Soneo. Je wordt danstechnisch goed opgeleid en krijgt de mogelijkheid om veel op te treden voor boekingen en demo’s. Naast al het harde trainen is er natuurlijk ook ruimte om samen veel lol te maken en onze passie te delen.

 

Voordat je in een van onze wedstrijdteams terecht komt moet je eerst auditie doen. Dit kan door middel van een van onze scout dagen of door ons een mail te sturen met je leeftijd en dansstijl.

IMPRESSIVE ACADEMY

Impressive Academy is een traject binnen onze dansschool speciaal voor alle gevorderde en gemotiveerde dansers van Amersfoort en omstreken die op hoog niveau lessen willen volgen.

Binnen Impressive Academy begeleiden wij dansers die de ambitie hebben om later binnen het professionele danswerkveld- of op het aller hoogste amateur niveau willen dansen. Daarnaast is ons doel om alle gevorderde dansers van Amersfoort een plek te bieden om elkaar te ontmoeten, connecties te leggen, samen aan hun passie te werken en te groeien onder begeleiding van top docenten met veel ervaring in het uitvoerende werkveld. Zij geven jou alle tips en tricks om het beste uit jezelf te halen.

De workshop style lessen worden gegeven door Yara Maarseveen. Yara heeft veel ervaring binnen het uitvoerende werkveld en danst momenteel bij CIX company in Amsterdam. Zij zal haar kennis en ervaring doorgeven aan haar leerlingen.

Onder Impressive Academy vallen de volgende lessen:

- Commercial workshop style advanced

- Hip hop workshop style

- Wedstrijdteams (auditie verplicht)

- Solo/ duo training (auditie verplicht)

Impressive Academy
bottom of page